Sójové plátky - texturovaný sójový protein - vyrobený ze sójové mouky. Sója se někdy označuje také jako rostlinné maso, protože je zdrojem vysoce kvalitních bílkovin. Sója je také bohatá na vitamíny a minerály a dalším významným plusem sóji je rozpustná vláknina (má jí více než ostatní luštěniny), která prodlužuje čas vstřebávání živin a chrání tenké i tlusté střevo. Sója na rozdíl od masa neobsahuje cholesterol ani jiné nasycené tuky a proto je ideální náhradou masa pro lidi, kteří si musí hlídat... Celý popis

Koupit za 53 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Sójové plátky - texturovaný sójový protein - vyrobený ze sójové mouky.
Sója se někdy označuje také jako rostlinné maso, protože je zdrojem vysoce kvalitních bílkovin. Sója je také bohatá na vitamíny a minerály a dalším významným plusem sóji je rozpustná vláknina (má jí více než ostatní luštěniny), která prodlužuje čas vstřebávání živin a chrání tenké i tlusté střevo.
Sója na rozdíl od masa neobsahuje cholesterol ani jiné nasycené tuky a proto je ideální náhradou masa pro lidi, kteří si musí hlídat hladinu cholesterolu v krvi. Konzumace sójových výrobků pomáhá i při neurózách, depresích, nervozitě a nespavosti. A to vše nejen díky lecitinu ale také tryptofanu, který se v mozku podílí na výrobě serotoninu a jak víme, tento nervový přenašeč mě dočinění s naší dobrou (ať skleslou) náladou. Látky obsažené v sóji příznivě ovlivňují imunitu a regeneraci. Konzumace sojového proteinu je tak prospěšná jako ze sportovního, tak i ze zdravotního hlediska. Poskytne organismu potřebné živiny, aniž by zatížil trávicí trakt.
Ať vyrobíte sójové kostky na jakýkoliv způsob, pokaždé získáte velmi kvalitní bílkovinu.

Složení: sója.

Nutriční hodnoty ve 100g výrobku:
Energie: 358Kj / 100kcal
Bílkoviny: 45,3g
Sacharidy: 39,9g (z toho cukr: 0,0g)
Tuky: 1,3g (z toho nasycené: 0,5g)
Vlákniny: 22,2g
Sůl: 0,28g

Referenční příjem průměrné dospělé osoby (8400kJ / 2000Kč)

Alergeny: sója. Může obsahovat stopy sezamu a hořčičných semínek.

Příprava a použití: Sójové kostky namočil do vody, bujónu nebo do zeleninového vývaru cca 60-120 min. Pak necháme okapat a přebytečnou vodu z kostek vytlačíme.
Sójové kostky můžeme používat jako náhrada masa pro přípravu různých masových a zeleninových jídel. Díky neutrální chuti se hodí i pro přípravu sladkých pokrmů.

Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě.

Země původu: Srbsko.
Zobrazit více